Yozgat'ta ilk defa İngilizce dil sınavı yapıldı

Yozgat Özel Ergin Koleji'nde Cambridge Üniversitesi öğretmenleri tarafından uluslar arası geçerli olan İngilizce dil sınavı yapıldı. Sınava 85 öğrenci katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kolejin İngilizce Zümre Başkanı Mr. James, Türkiye'de bazı illerde uygulanan dil sınavının Yozgat'ta ilk defa Özel Ergin Koleji'nde yapıldığını söyledi. James, "Cambridge Üniversitesi'nden yabancı öğretmenler gelerek bu sınavı yapıyor. Sınava kolejden 86 öğrencimiz katıldı. Kazanan öğrencilerimiz uluslar arası geçerli olan sertifikalarını alacak. Sınava 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz katılıyor. Sınav okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere 4 branşta yapılıyor. Dünya çapında geçerli olan dil bilgisini kanıtlayan belgeyi öğrencilerimiz bu sınav sayesinde kazanmış olacak." dedi.

Kolej Müdürü Ali Acar da Yozgat'ta eğitim adına her zaman ilkleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Acar, "İlimizde ilk defa tüm dünyada geçerli olacak İngilizce dil sınavı yapıldı. Sınav Cambridge Üniversitesi'nden gelen öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz alacakları sertifika dünyanın bütün ülkelerinde geçerli olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber